Basit Kedidilili Tiramisu

Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Krema için:

  • Yarım su bardağı elenmiş un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı (600 ml) süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilin
  • 300 gram labne yahut mascarpone

Kek için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket kedidili

Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk bir tencereye şeker,nişasta,elenmiş un ve sütü ekleyelim.
  2. Tamamen karışana kadar el ile çırpalım.
  3. Yumurta sarısını ekleyip köpürene kadar çırpalım.
  4. Kısık ateşte muhallebi üzere bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  5. Kıvam aldığında ateşi kapatıp tereyağını ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
  6. Başka bir kaba aktaralım. Kenara kaldırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim. Buzdolabında değil oda sıcaklığında bekletelim.
  7. Kremayı beklerken bir kaseye ılık suyu ve kahveyi ekleyip karıştıralım.
  8. Krema soğuduğunda içine vanilini ve labneyi ekleyip biraz karıştıralım. Sonra köpürene kadar mikserle çırpalım.
  9. Borcamın her tarafını krema ile kaplayalım. Kedililerini ıslatıp borcama dizelim. Sonra krema ile kaplayıp bu süreci tekrarlayalım.
  10. 7-8 saat buzdolabında dinlendirelim.
  11. Dinlendiğinde çıkartıp kakaoyu eleyerek üstünü kaplayalım. Afiyet olsun!.

Basit Kedidilili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Meyveli Roka Salatası
Orman Meyveli Cheesecake
Sebzeli Et Kavurma
Soslu Patates Salatası
Kabaklı Krep (Videolu)
Susamlı Gevrek Kurabiye
Hdabla | © 2025 |