Başak Şekilli Tuzlu Kurabiye
Başak Formlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 3-5 su bardağı kadar un
Başak Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurtanın akı, şeker, tuz ve sirke güzelce karıştırılır.
- Ardından denetimli olarak un ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan ancak çok da sert olmayan bir hamur yoğurulur.
- Resimlerdeki üzere biçim verilip tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında altı ve üstü biraz kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗
Başak Biçimli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















