Başak Şekilli Tuzlu Kurabiye

Başak Formlu Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 3-5 su bardağı kadar un

Başak Halli Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurtanın akı, şeker, tuz ve sirke güzelce karıştırılır.
  2. Ardından denetimli olarak un ve kabartma tozu eklenir ele yapışmayan ancak çok da sert olmayan bir hamur yoğurulur.
  3. Resimlerdeki üzere biçim verilip tepsiye dizilir ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  4. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında altı ve üstü biraz kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗

Başak Biçimli Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Yulaflı Pankek Tarifi | Diyete Uygun Ve Lezzetli (Videolu)
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Konfetti Kek
Tava Katmer
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Simit Börek
Hdabla | © 2025 |