Bamya Yemeği
Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bamya
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1–2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1–2 su bardağı sıcak su (kıvamına nazaran ayarlanır)
- 1 adet kapya biber
Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bamyaların sap kısımlarını koni formunda keserek ayıklayın. (düz kesme yaparsan sümüksü olabilir.).
- Zeytinyağını tencereye alın, yemeklik doğradığın soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- İsteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsağı da ekleyin.
- Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kabuklarını soyup küp doğradığın domatesleri ekleyin, 2–3 dakika pişirin.
- Bamyaları tencereye ekleyin, karıştırmadan (ezilmesin) yayarak yerleştirin.
- Limon suyu, tuz, istersen biraz şeker ve sıcak suyu ekleyin. Kapağını kapatıp orta ateşte bamya yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20–25 dakika).
Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












