Bamya Yemeği

Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram bamya
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1–2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1–2 su bardağı sıcak su (kıvamına nazaran ayarlanır)
  • 1 adet kapya biber

Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bamyaların sap kısımlarını koni formunda keserek ayıklayın. (düz kesme yaparsan sümüksü olabilir.).
  2. Zeytinyağını tencereye alın, yemeklik doğradığın soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  3. İsteğe bağlı olarak ince doğranmış sarımsağı da ekleyin.
  4. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Kabuklarını soyup küp doğradığın domatesleri ekleyin, 2–3 dakika pişirin.
  6. Bamyaları tencereye ekleyin, karıştırmadan (ezilmesin) yayarak yerleştirin.
  7. Limon suyu, tuz, istersen biraz şeker ve sıcak suyu ekleyin. Kapağını kapatıp orta ateşte bamya yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20–25 dakika).

Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaprak İçi Yapımı (Dolma Ve Kabak Çiçeğide Doldurulabilir)
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü)
Güveçte Etli Patlıcan
Köz Biberli Semizotlu Meze
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Pancarlı Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |