Bamya Çiçeği Çorbası
Bamya Çiçeği Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram minik çiçekli bamya (temizlenmiş ve haşlanmış)
- 100 gram kuşbaşı minik doğranmış et yahut 100 gram kıyma
- 1 büyük soğan (minik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (minik doğranmış)
- 2 büyük domates (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tatlı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- Az karabiber
- 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı)
- 1 büyük yahut 2 küçük limon (suyu sıkılmış)
Bamya Çiçeği Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı et yahut kıymayı suyunu çekip yumuşayana kadar bir tavada sıvı yağda kavurun.
- Soğan ve sarımsağı ekleyin, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Unu ekleyip karıştırarak 1-2 dakika kavurun (isteğe bağlı).
- Bamya ve baharatları ekleyin, üzerine su ek edin ve bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
- Limonun suyunu ekleyin, karıştırın ve bir 5 dakika daha pişirin.
- Yemeğiniz piştikten sonra limonlu ve baharatlı bamyanız hazır.
Püf noktası:.
Bamyanın fazla sümüksü olmasını engellemek için, bamya haşlanırken içine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu, bamyaların daha düzgün pişmesini ve lezzetinin korunmasını sağlar. Ayrıyeten, bamyayı fazla karıştırmamaya itina gösterin, zira fazla karıştırmak bamyaların dağılmasına neden olabilir. Yemeğin sonuna yanlışsız eklediğiniz limon suyu, hem tazelik katacak hem de yemeğin lezzetini dengeleyecektir.
Afiyet olsun!.
Bamya Çiçeği Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








