Balon Ve Çikolatalı Pişi

Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın sonra 5 dakika bekletin.
- Ardından tuz ve unu azar azar ek edip yaklaşık 10 dakika kadar yoğurun sonra üzerini hava almayacak biçimde kapatın 1. 5-2 saat mayalandırın.
- Hamur mayalandıktan sonra merdane ile açıp yuvarlak kesin kenarlarındaki hamurları toparlayıp yuvarlayın üstünü kapatıp dinlemeye bırakın.
- Kızgın yağda hamurları gerili önlü kızartın.
- Diğer hamur o sırada dinlenmiş oluyor onuda ister tekrar açıp yuvarlak kesin istersenizde benim üzere içine kaşar çikolata koyup yuvarlayıp pişirin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼.
Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






