Balon Pişi
Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvıyağ
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabımıza süt, su, yoğurdu alıyoruz üzerine yumurtayı kırıyoruz ve kabartma tozunu ek ediyoruz.
- Son olarak tuzunu ekleyip alabildiği kadar un döküp, yoğuruyoruz un yaklaşık 5 su bardağı ortalama lakin siz azar azar ekleyip, kıvamı hoş bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu ikiye ayırıyoruz.
- Hamurun altına un serpip açıyoruz çok ince olmasın bardağın ağzıyla yuvarlaklar çıkartıp bol yağa atıp, kızartıyoruz.
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










