Balon Pişi

Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabımıza süt, su, yoğurdu alıyoruz üzerine yumurtayı kırıyoruz ve kabartma tozunu ek ediyoruz.
  2. Son olarak tuzunu ekleyip alabildiği kadar un döküp, yoğuruyoruz un yaklaşık 5 su bardağı ortalama lakin siz azar azar ekleyip, kıvamı hoş bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu ikiye ayırıyoruz.
  3. Hamurun altına un serpip açıyoruz çok ince olmasın bardağın ağzıyla yuvarlaklar çıkartıp bol yağa atıp, kızartıyoruz.

Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kandil Simidi ( Kıyır Kıyır )
Palamut Tava
Köri Tavuklu Börek
Neslişah Sultan Saray Limonatası (Efsane)
Yumuşacık Cevizli Bulut Kek
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |