Balon Gibi Şişen Yufka

Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, tuz ve mayamızı bir kaba ekleyip karıştırıyoruz, akabinde suyumuzu azar azar ekleyip, yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamurumuzu çabucak bezeler haline getiriyoruz. Püf noktası hamuru mayalandırmıyoruz hanımlar.
  3. Yoğurduğumuz hamurdan ben 13 adet küçük bezeler elde ettim siz daha fazla yahut daha azda çıkartabilirsiniz.
  4. Kullandığınız una nazaran ölçüde değişiklik olabilir hanımlar bilginize.
  5. Bezelerimizi merdane yardımı ile tek tek açıp, ocakta artlı önlü olacak halde pişiriyoruz.
  6. Diğer bir püf noktası ise birinci kattığımız taraf çok pişmeden çabucak çevirelim işte o vakit yufkanızın balon üzere şiştiğini göreceksiniz.
  7. Pişirdiğimiz yufkaları dilediğiniz formda kullanıp servis edebilirsiniz.

Şimdiden ellerinize sıhhat 🌺.

Balon Üzere Şişen Yufka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Patatesli Köftesi
Malaga Pasta
Sponfull
Çin Pilavı
Kıvırcık Ve Tereli Salata (Narlı, Havuçlu, Turplu Miss Gibi)
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Hdabla | © 2025 |