Ballı Un Helvası

Ballı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı süzme bal
- 1/2 (yarım) çay bardağı öğütülmüş fındık içi
Şerbeti için;
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Ballı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbet için su ve şeker bir kapta şeker eriyene kadar karıştırılır. Kaynatma yok.
- Ardından yağlar tencereye alınır ve tereyağ eridikten sonra un eklenerek katılır ve orta ateşte unun rengi kahveye dönene kadar daima karıştırılarak kavrulur.
- Unun rengi dönünce altı kısılır ve şerbet ek edilerek şerbeti yedirene kadar karıştırılır.
- Ocaktan alındıktan 5 dk sonra fındık içi ve bal katılıp karıştırılır ve uygun servis kabına alınır. Afiyet olsun 🌸.
Ballı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

