Ballı Portakallı Somon
Ballı Portakallı Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 3 dilim somon balığı kılçıksız
- 1 er adet limon
- Portakal
- 2 tatlı kaşığı bal
- İstediğiniz kadar susam
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Ballı Portakallı Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balığımızı güzelce yıkayıp görünen kan kılçık ve pullardan arındırıyoruz.
- Balı ,susamı ,doğradığımız sarımsağı,limon ve portakal sularını karıştırıp tuz ekliyoruz.
- Hazırladığımız sosu sıvı yağ sürülmüş fırın kabına yatırdığımız somonlara güzelce sürüyoruz.
- Aralarına portakal dilimleri ekliyoruz.
- 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz sunum sırasında tekrar sosu yayıyoruz zira susamlar tavanın tabanında kalabilir.
Ballı Portakallı Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










