Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi

Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler

Mantar sote için:

  • 250 gram istiridye mantarı (iri kesimlere ayrılmış)
  • 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı ballı hardal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (son aşamada)

Patates püresi için:

  • 4-5 adet orta uzunluk patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates püresi:Patatesleri tuzlu suda haşlayın 15 dakika. Yumuşayana kadar pişsinler. Çatalla bastırıldığında içine geçiriyorsa pişmiş demektir.
  2. Haşlanan patatesleri sıcakken ezin.
  3. Süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırın ve tuzunu ayarlayın. Kenarda sıcak tutun.
  5. Mantar sote:Tavayı güzelce ısıtın, zeytinyağını ekleyin.
  6. Mantarları ekleyip yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin (yaklaşık 7-8 dakika).
  7. Kuru soğanı ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.
  8. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin.
  9. Ballı hardalı, karabiberi, pul biberi, limon kabuğu rendesini ve tuzu ekleyin.
  10. Son olarak tereyağını ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırın, ocaktan alın.
  11. Servis önerisi:Tabağa evvel patates püresini yayarak yerleştirin, üzerine mantar soteyi yerleştirin.
  12. Üzerine taze kekik yahut ince doğranmış maydanoz serpebilirsiniz.

Ballı Hardallı Mantar Sote Ve Kaşarlı Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cheesecake
Ispanaklı Diyet Tart (Videolu)
Kayısı Soslu Kedi Dilli Muhallebi
Kalıpta Havuçlu Kek
Mercimek Köftesi
Kapkek Tarifi
Hdabla | © 2025 |