Ballı Acılı Tavuk Kalça

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk kalça (iri doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı toz biber ve pul biber
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz (soya tuzlu olduğu için dikkatli)

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları geniş bir kaba alın.
  2. Üzerine bal + soya sosu + salça + sarımsak + baharat + yağ , hepsini ekleyin, yeterlice harmanlayın.
  3. En az 30 dk marine edin (vaktiniz varsa 1 saat dolapta beklesin).
  4. Tavayı ısıtın, tavuklar yüksek ateşte mühürleyin , sonra altını kısıp kapağını kapat ve yumuşayana kadar pişirin.
  5. Sosun kıvam alması için son 2 dk kapağı açık pişirin, sos karamelize olsun!.

Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Kıtır Ekmekli Diyet Bowl
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Nuttela Pasta
Cennet Hurmalı Magnolia
Kahvaltıya Lavaş Böreği (Lezzetine Doyamayacaksınız)
Bir Kaşık Kremayla Yozgat Somunu
Hdabla | © 2025 |