Ballı Acılı Tavuk Kalça
Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk kalça (iri doğranmış)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı acı toz biber ve pul biber
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz (soya tuzlu olduğu için dikkatli)
Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları geniş bir kaba alın.
- Üzerine bal + soya sosu + salça + sarımsak + baharat + yağ , hepsini ekleyin, yeterlice harmanlayın.
- En az 30 dk marine edin (vaktiniz varsa 1 saat dolapta beklesin).
- Tavayı ısıtın, tavuklar yüksek ateşte mühürleyin , sonra altını kısıp kapağını kapat ve yumuşayana kadar pişirin.
- Sosun kıvam alması için son 2 dk kapağı açık pişirin, sos karamelize olsun!.
Ballı Acılı Tavuk Kalça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







