Balkan Sosu

Balkan Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg domates
  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 4-5 adet kapya biber
  • 3-4 adet sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 2-3 adet küp şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Çeyrek çay bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı kekik (ben top kekik kullandım)

Balkan Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapya biberi, patlıcanları fırında yahut ocakta közleyin.
  2. Domatesleri iki eşit modüle bölün ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Biraz yumuşayana kadar fırında pişirin.
  4. Tüm gereçlerin kabuklarını soyup blanderden geçirin.
  5. Ardından geniş bir tencere alın.
  6. Üzerine tuz,şeker,rendelenmiş satımsak,sirke ve tuzu ekleyip ocakta karıştırarak pişirin.
  7. Son olarak zeytinyağını ekleyin ve 5 dakika sonra ocaktan alın.
  8. Sıcaklığı geçmeden sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırın.
  9. Kapaklarını sıkıca kapatıp karşıt çevirin ve soğumaya bırakın.
  10. Soğuduktan sonra düz çevirin. Sosumuz hazır.
  11. Kahvaltıların vazgeçilmez sosu olduğu üzere. Pizza harcı ve makarna sosu olarak da çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. 👌 afiyetler olsun….

Balkan Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Kek
Ispanaklı Köstebek Pasta
Yumuşak Kıvamda Keşkül
Etsiz Çiğ Köfte
Dağılmayan Çatlamayan İçli Köfte
Mantı Tadında Makarna
Hdabla | © 2025 |