Balkan Sosu
Balkan Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg domates
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 4-5 adet kapya biber
- 3-4 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2-3 adet küp şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Çeyrek çay bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı kekik (ben top kekik kullandım)
Balkan Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapya biberi, patlıcanları fırında yahut ocakta közleyin.
- Domatesleri iki eşit modüle bölün ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Biraz yumuşayana kadar fırında pişirin.
- Tüm gereçlerin kabuklarını soyup blanderden geçirin.
- Ardından geniş bir tencere alın.
- Üzerine tuz,şeker,rendelenmiş satımsak,sirke ve tuzu ekleyip ocakta karıştırarak pişirin.
- Son olarak zeytinyağını ekleyin ve 5 dakika sonra ocaktan alın.
- Sıcaklığı geçmeden sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırın.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp karşıt çevirin ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra düz çevirin. Sosumuz hazır.
- Kahvaltıların vazgeçilmez sosu olduğu üzere. Pizza harcı ve makarna sosu olarak da çok rahatlıkla kullanabilirsiniz. 👌 afiyetler olsun….
Balkan Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












