Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un

Islatmak için;

  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 100 gram sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 poşet kremşanti
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik buz üzere süt

Balkabağı sosu için;

  • 1 kilo balkabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
  2. Daha sonra sıcak suyu ek edip çırpmaya devam edelim.
  3. Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, elenmiş unumuzu ek ederek spatula yardımı ile söndürmeden yedirelim.
  4. Yağlı kağıt serilmiş borcamımıza kek hamurumuzu dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış, 170 derece fansız ayarda fırınımızda denetimli bir formda 25-30 dk pişmeye bırakalım (bazı fırınlar çabuk pişiriyor, üzeri kızarıp içi pişmiyor kürdan yardımı ile denetim edip o denli çıkaralım)
  6. Pişen kekimizi fırından çıkarıp birinci sıcağının geçmesini bekleyelim.
  7. O sırada şerbetimizi hazırlayalım, krema şeker ve sütü şeker eriyinceye dek karıştıralım. Damak zevkinize nazaran süt ve şekerin ölçüsünde değişiklik yapabilirsiniz.
  8. Sıcağı çıkan kekimizi karşıt çevirip yağlı kağıdı çıkaralım, karşıt halde tekrar borcama koyalım.
  9. Şerbetini her yerine gezdirdikten sonra dolapta dinlenmeye bırakalım.
  10. Kremşantiyi buz üzere sütle çırptıktan sonra üzeri için çok az bir ölçü ayırıp dolapta dinlenen kekin üzerine eşit halde sürelim ve streçleyerek bir gece dolapta beklemesi için tekrar dolaba bırakalım.
  11. Ertesi gün balkbaklı sosunu hazırlayalım. İnce dilimlenmiş balkabaklarını tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ek ederek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  12. Yumuşacık olana dek pişirdikten sonra ocaktan alıp suyunu süzerek dikkatli bir halde blenderdan geçirelim ve ılıyana kadar kenarda dinlenmeye bırakalım.
  13. Ilıyan balkabağı sosumuzu, dolapta dinlenen trileçe kekimizin üzerine yavaşça dökelim, burada dikkat edelim krem şanti balkabağına karışmasın.
  14. Eşit formda yaydığımız sosumuzun üzerine ayırdığımız krem şantimizle dilediğimiz halde süsleyebiliriz.
  15.  Balkabaklı trileçemiz soğuduktan sonra servise hazırdır, afiyet olsun! 🌺🌿

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kurabiye
Çakıl Taşı Drajeli Kurabiye
Tırnak Pide
Kereviz Salatası
Revani
Nuggetli Nefis Hamburger
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet