Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda)

Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un
Islatmak için;
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 100 gram sıvı krema
Üzeri için;
- 1 poşet kremşanti
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik buz üzere süt
Balkabağı sosu için;
- 1 kilo balkabağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
- Daha sonra sıcak suyu ek edip çırpmaya devam edelim.
- Vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip, elenmiş unumuzu ek ederek spatula yardımı ile söndürmeden yedirelim.
- Yağlı kağıt serilmiş borcamımıza kek hamurumuzu dökelim.
- Önceden ısıtılmış, 170 derece fansız ayarda fırınımızda denetimli bir formda 25-30 dk pişmeye bırakalım (bazı fırınlar çabuk pişiriyor, üzeri kızarıp içi pişmiyor kürdan yardımı ile denetim edip o denli çıkaralım)
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp birinci sıcağının geçmesini bekleyelim.
- O sırada şerbetimizi hazırlayalım, krema şeker ve sütü şeker eriyinceye dek karıştıralım. Damak zevkinize nazaran süt ve şekerin ölçüsünde değişiklik yapabilirsiniz.
- Sıcağı çıkan kekimizi karşıt çevirip yağlı kağıdı çıkaralım, karşıt halde tekrar borcama koyalım.
- Şerbetini her yerine gezdirdikten sonra dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Kremşantiyi buz üzere sütle çırptıktan sonra üzeri için çok az bir ölçü ayırıp dolapta dinlenen kekin üzerine eşit halde sürelim ve streçleyerek bir gece dolapta beklemesi için tekrar dolaba bırakalım.
- Ertesi gün balkbaklı sosunu hazırlayalım. İnce dilimlenmiş balkabaklarını tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ek ederek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yumuşacık olana dek pişirdikten sonra ocaktan alıp suyunu süzerek dikkatli bir halde blenderdan geçirelim ve ılıyana kadar kenarda dinlenmeye bırakalım.
- Ilıyan balkabağı sosumuzu, dolapta dinlenen trileçe kekimizin üzerine yavaşça dökelim, burada dikkat edelim krem şanti balkabağına karışmasın.
- Eşit formda yaydığımız sosumuzun üzerine ayırdığımız krem şantimizle dilediğimiz halde süsleyebiliriz.
- Balkabaklı trileçemiz soğuduktan sonra servise hazırdır, afiyet olsun! 🌺🌿
Balkabaklı Trileçe (Küçük Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







