Balkabaklı Sürpriz Muhallebi

Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- Üzerini geçecek kadar toz şeker
Muhallebi için:
- 1 çay bardağı un
- 3.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- 1 paket vanilya
- Bisküvi kırıntıları
Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları akşamdan şekere koyun.
- Sabaha suyunu salan kabaklari güzelce yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğuyunca fazla gelen serbetinden süzün.
- İyice püre kıvamına gelene kadar ezin.
- Muhallebi için süt un ve şekeri kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Fokurdayınca altını kısıp kıvam alana dek daima olarak karıştırın.
- İlk sıcağı çıkınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.
- Kullanacağınız kaselerin tabanına ufalanmış bisküvi kırıntıları koyun.
- Üzerine muhallebi, üzerine kabak püresi ( püre ağır olduğu için içine çökecek. Ona nazaran muhallebiyi az koyun. ) en son üzerine tekrar bisküvi ek edin.
- Soğuyunca dolaba kaldırın. Afiyet olsun 🌸.
Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




