Balkabaklı Sürpriz Muhallebi

Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • Üzerini geçecek kadar toz şeker

Muhallebi için:

  • 1 çay bardağı un
  • 3.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Bisküvi kırıntıları

Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları akşamdan şekere koyun.
  2. Sabaha suyunu salan kabaklari güzelce yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Soğuyunca fazla gelen serbetinden süzün.
  4. İyice püre kıvamına gelene kadar ezin.
  5. Muhallebi için süt un ve şekeri kaynayıncaya kadar karıştırın.
  6. Fokurdayınca altını kısıp kıvam alana dek daima olarak karıştırın.
  7. İlk sıcağı çıkınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın.
  8. Kullanacağınız kaselerin tabanına ufalanmış bisküvi kırıntıları koyun.
  9. Üzerine muhallebi, üzerine kabak püresi ( püre ağır olduğu için içine çökecek. Ona nazaran muhallebiyi az koyun. ) en son üzerine tekrar bisküvi ek edin.
  10. Soğuyunca dolaba kaldırın. Afiyet olsun 🌸.

Balkabaklı Sürpriz Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Humus
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi
Spoonful ( Videolu)
Greçkalı Enginar
Dağılmayan Sulu Köfte
Hdabla | © 2025 |