Balkabaklı Kek

Balkabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı den 1 parmak eksik toz şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
- 1.5 su bardağı balkabağı püresi
- 2 su bardağı den 1 parmak eksik un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme olmasın)
- 1/2 (yarım) çay kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
Balkabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce toz materyalleri şeker dışında bir kapta karıştırıyoruz.
- Eğer elinizde balkabağı baharatı varsa 2 çay kaşığı eklemeniz kâfi. Zencefil kullanmanıza gerek yok tarçını da yarım çay kaşığı kadar kullansanız kafidir.
- Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz,üzerine sıvı materyaller ve balkabağı püresini ekliyoruz.
- Ardından toz materyalleri de ekleyip ister muffin kalıbında ister bir kek kalıbına döküp 170 derece civarı fırında pişiriyoruz.
- İsterseniz üzerine tuzsuz krem peynir ve pudra şekerini çırpıp sıkma torbasıyla formda verebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.
Balkabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



