Balkabaklı Kek

Balkabaklı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı den 1 parmak eksik toz şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı balkabağı püresi
  • 2 su bardağı den 1 parmak eksik un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı karbonat (tepeleme olmasın)
  • 1/2 (yarım) çay kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya

Balkabaklı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce toz materyalleri şeker dışında bir kapta karıştırıyoruz.
  2. Eğer elinizde balkabağı baharatı varsa 2 çay kaşığı eklemeniz kâfi. Zencefil kullanmanıza gerek yok tarçını da yarım çay kaşığı kadar kullansanız kafidir.
  3. Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz,üzerine sıvı materyaller ve balkabağı püresini ekliyoruz.
  4. Ardından toz materyalleri de ekleyip ister muffin kalıbında ister bir kek kalıbına döküp 170 derece civarı fırında pişiriyoruz.
  5. İsterseniz üzerine tuzsuz krem peynir ve pudra şekerini çırpıp sıkma torbasıyla formda verebilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

Balkabaklı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Patates Salatası (Kolay Tarif)
Kuru Üzümlü Kek
Un Helvası Tarifi
Nohut Çubuk Kraker
Fit Un Helvası
Fırında Sebzeli Bütün Tavuk
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet