Balkabaklı Cheesecake

Balkabaklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 180 gram bisküvi (petibör ve burcak yarı yarıya kullanalım)
- 75 gram tereyağı (eritilecek)
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Cheesecake için;
- 400 gram labne
- 200 ml sıvı krema
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker(135 gr)
- 1,5 yemek kaşığı buğday nişastası(15 gr)
- 2 adet yumurta
Bal kabağı püresi için;
- 700-800 gram bal kabağı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı pumpkin pie spice (evimde yoktu,çay kaşığının ucuyla tarçın koydum)
Balkabaklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bal kabaklarını doğrayıp akşamdan tencereye alalım, şekerini de üstüne dökelim ,sabaha kadar bekletelim.
- Sabah balkabaklarını yumuşayana kadar pişirelim.
- Cheesecake ortasına koymak için bir kısmını ayıralım.
- Kalanını püre haline getirelim.
- Tencerede kalan suyu almayalım püreyi çok cıvıklaştırıyor.
- Kabaklar püre haline gelince 1 tatlı kaşığı nişastayı biraz suyla karıştırıp pürenin üzerine ekleyelim ki katılaşsın.
- Püreye pumpkin pie spice ekleyelim yoksa çay kaşığının ucuyla tarçın ekleyebilirsiniz.
- Kalıbın dışını folyo ile kaplayalım bende olan 19 cm.
- Taban için un haline getirdiğimiz bisküvilere cevizimizi ekleyip karıştıralım.
- Eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırıp kalıba bastırarak yayalım.
- 1 saat buzdolabında bekleyebilir.
- Bu ortada çabucak cheesecake için labne krema karıştıralım şeker nişasta ve yumurtaları ekleyip karıştıralım.
- Tabanımızın üstüne bir kısmını ayıralım.
- Ayırdığımız balkabaklarını dizelim. Kalan harca dökelim.
- 160 derece evvelden ısıtılmış fırında 60 dakika kadar pişirelim.
- Bu ortada alt kata tepsiye su doldurup koyalım. Çatlamasın.
- Kapalı fırında 10 dakika kalsın.
- Sonra kapağı aralayalım bir 10 dakika da bu türlü beklesin.
- Püre kabaklarımızı üzerine yayalım.
- Oda sıcaklığındayken dolaba kaldıralım 1 gün dinlendikten sonra afiyetle servis edebiliriz☺️🎃🎃.
Balkabaklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













