Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) adet soğan
- 2 adet havuç
- 1/4 (çeyrek) bal kabağı
- 1 adet patates
- 3 kaşık tereyağ
- 1 kaşık zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 3 bardak şayet varsa tavuk suyu yoksa sıcak su
Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün zerzevatları başta yıkıyoruz.
- Soğanı küp küp doğruyoruz.
- Havucu rendeliyoruz.
- Balkabağını çok küçük doğruyoruz.
- Patatesi küçük küçük doğruyoruz.
- Tenceremize tereyağını ve zeytinyağımızı alıyoruz.
- Eriyince unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra soğanı ,patatesi, havucu ve balkabağını ekliyoruz bir 10 dakika kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip 15 dk kaynatıp miksere vuruyoruz. Afiyet olsun.
Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
