Balkabağı Çorbası

Balkabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1/4 (çeyrek) bal kabağı
  • 1 adet patates
  • 3 kaşık tereyağ
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 bardak şayet varsa tavuk suyu yoksa sıcak su

Balkabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün zerzevatları başta yıkıyoruz.
  2. Soğanı küp küp doğruyoruz.
  3. Havucu rendeliyoruz.
  4. Balkabağını çok küçük doğruyoruz.
  5. Patatesi küçük küçük doğruyoruz.
  6. Tenceremize tereyağını ve zeytinyağımızı alıyoruz.
  7. Eriyince unumuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Kavurduktan sonra soğanı ,patatesi, havucu ve balkabağını ekliyoruz bir 10 dakika kavuruyoruz.
  9. Kavurduktan sonra suyumuzu ekleyip 15 dk kaynatıp miksere vuruyoruz. Afiyet olsun.

Balkabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Puding
Yağlama
Gençlik İksiri (Hastalık Savar) Zerdeçal Shot
Kakaolu Puding
Karışık Brüksel Lahanası Ve Brokoli Salatası
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Hdabla | © 2024 |