Balık (Somon) Çorbası

Balık (Somon) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün somon omurgası ve somonun ( filetodan ayrılan ) sarkık etleri
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi
- Karabiber
- 1/2 (yarım) limonun suyu ( isteğe nazaran arttırılabilir )
- Bir tutam maydanoz
Balık (Somon) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balığın kemik ve etleri bir tencereye alınır ve üzerine 3 su bardağı su eklenip ocağa alınır, pişmeye bırakılır.
- Sonrasında pişen etler tencereden alınır, ayaklanır ve suyu süzülür.
- Başka bir tencereye ayıklanmış etler konur ve balık suyu da ek edilir.
- Bir kâse içerisinde 3 yemek kaşığı un, 2 su bardağı su ile açılır, tencereye eklenir.
- Sebze tozu, karabiber ve limon suyu da ek edilir.
- 10 dakika kadar pişirmeye devam edilir. En son biraz doğranmış maydanoz eklenir.
Sıcak servis edilir.
👩🍳 afiyet olsun.
Not: çorbanız ağır olursa biraz su eği yapabilirsiniz.
Balık (Somon) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







