Balık (Somon) Çorbası

Balık (Somon) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bütün somon omurgası ve somonun ( filetodan ayrılan ) sarkık etleri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zerzevat çeşnisi
  • Karabiber
  • 1/2 (yarım) limonun suyu ( isteğe nazaran arttırılabilir )
  • Bir tutam maydanoz

Balık (Somon) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Balığın kemik ve etleri bir tencereye alınır ve üzerine 3 su bardağı su eklenip ocağa alınır, pişmeye bırakılır.
  2. Sonrasında pişen etler tencereden alınır, ayaklanır ve suyu süzülür.
  3. Başka bir tencereye ayıklanmış etler konur ve balık suyu da ek edilir.
  4. Bir kâse içerisinde 3 yemek kaşığı un, 2 su bardağı su ile açılır, tencereye eklenir.
  5. Sebze tozu, karabiber ve limon suyu da ek edilir.
  6. 10 dakika kadar pişirmeye devam edilir. En son biraz doğranmış maydanoz eklenir.

Sıcak servis edilir.

👩‍🍳 afiyet olsun.

Not: çorbanız ağır olursa biraz su eği yapabilirsiniz.

Balık (Somon) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Mantı Tarifi
İçli Köfte Lezzet Garantili
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek
Latte Pasta
İncirli Atom Kurabiye
İncir Reçeli
Hdabla | © 2025 |