Balık Ekmek
Balık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg levrek
- 250 gram kalamar
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Salatası için ;
- 5-6 yaprak marul
- 2 adet havuç
- 1 adet mor soğan
- 1 adet soğan
Balık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tüm kılçıklarından ayırdığınız balıkları 2 parmak genişliğinde filimlere ayırın.
- Derince bir kaba un, mısır unu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Karışıma sırasıyla balıkları ekleyip her yerine un gelecek halde bulayın.
- Derin kızgın yağda rengi altın rengine dönene kadar kızartıp ocaktan alın.
- Aynı süreci kalamar için tekrarlayın. (kalamarı pişmeye hazır dondurulmuş kullandım, şayet marinasyonu yapılmamış aldıysanız profilimdeki kalamar tanımını incelemenizi öneririm, mümkünse 1 gün evvelden hazırlayın).
- Kızartılan balık, kalamar ve salatayı tıpkı yere alıp ufak kesimlere ayırın.
- Son olarak ister ekmek ortası, ister salata halinde bol limon ile tüketebilirsiniz … deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰.
Balık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













