Balık Çorbası
Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 5 lt su
- 300 gram balık eti
- 1 adet havuç
- 2 yaprak defne
- 1 adet patates
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Terbiyesi için; 1 adet limon
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 kaşık un
Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Balıklar haşlarken defne yaprağı ekleyin. Haşlandıktan sonra dikkatlice ufalayarak kılçıklarından ayırın.
- Balığın haşlandığı suyu süzün (kılçık vs kaçmış olabilir diye) suya patates ve havuçları küp küp doğrayıp ekleyin yumuşamaya başladıklarında balık etlerini ekleyin.
- Terbiye için olan un, yumurta sarısı ve limonu yeterlice karıştırıp çorbanın içinden balık suyu alıp karıştırın ve çorbaya yavaşça ek edin.
- Terbiyeyi de ekledikten sonra dereotu, maydanoz ekleyin. Biraz daha piştikten sonra hazır.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








