Balık Çorbası
Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane somon yahut levrek ( ben somon ile yaptım)
- 2 diş sarımsak
- 2 tane defne yaprağı
- 1 orta bor soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 tane büyük uzunluk domates (yazdan buzluğa koyduğum domateslerden kullandım)
- 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Balığı haşlamak için;
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu
Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce balığı temizleyin tüm olarak bir tencereye alın, iki diş sarımsak ve defne yaprağı ve bol su ile (ki ben çorbanın tüm suyunu balık suyu kullanıyorum) haşlayın.
- Haşladıktan sonra ince süzgeç ile süzün balığı ayıklayın.
- Soğanı çok ince olmasına gerek yok doğrayın zeytinyağında kavurun biberleri ekleyin kavurun en son domatesi ekleyip biraz kavurun balık suyunu ekleyin pişirin.
- Çorba pişerken siz un, yumurta ve limon suyu ile terbiyesini hazırlayın. Bu üç malzemeyi ben robotta çırptım. Sonra çorba suyu ile ılıtıp çorbaya ekleyin bir taşım kaynayınca çorbayı robotta çekin.
- Çektikten sonra içine balıkları ekleyin, 2 yada 3 dakika pişince en son sirkeyi ekleyin ben tuz ve karabiber ekledim siz istediğiniz baharatlar varsa damak zevkinize nazaran ekleyin ve bir iki dakika sirke ekledikten sonra pişmesi kâfi. Mükemmel çorbamız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











