Balık Biber Turşusu (Közlenmiş)
Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo balık biber
- 6-7 diş sarımsak
- 1 litre su
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım limon suyu
Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Güzelce yıkayıp saplarını temizlediğimiz balık biberleri tavaya koyuyoruz.
- Tavaya aldığımız balık biberleri iki tarafı da hafif közlenecek halde pişiriyoruz.
- Başka bir tencereye 1 litre su koyup kaynatıyoruz üzerine sirke yağ limon suyu kaya tuzu ve şekeri ilave edip bir kadro kaynatıp kapatıyoruz.
- Benim kullandığım kavanozlar yarım litrelikten daha küçük olanlar kavanozların tabanına soydum sarımsaklardan ekliyorum üzerine közlediğim balık biberleri sırayla diziyorum sık dizmeye çalışıyorum.
- Balık biberle doldurduğum kavanozun üzerine yeniden sarımsak ekliyorum ve kaynayan karışım suyundan dolduruyorum sıkıca kapağını kapatıp aykırı çeviriyorum.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun görüntülü tanım internet sayfamda mevcut @ayseilegunler.
Balık Biber Turşusu (Közlenmiş) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















