Balaban Köfte
Balaban Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş kurusoğan
- 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Sarımsaklı yoğurt için;
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Salçalı sosu için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı su
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Kızartma için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Taban kısmına;
- 1 adet bazlama
Balaban Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun, akabinde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın hafif bastırın.
- Salçalı sosu için bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun ,yağ eriyince salçayı ek edip karıştırın ,ardından suyu ekleyip karıştırın ve bir kaç dakika kısık ateşte pişirin.
- Sarımsaklı sos için rendelenmiş sarımsak ve yoğurdu bir kasede karıştırın çırpın.
- Bazlamayı küçük küçük doğrayın.
- Bir tavaya sıvı yağ koyun yağ kızınca köfteleri tavaya koyun ve iki tarafını da kızartın.
- Servis tabağına evvel doğranmış bazlamaları üzerine sarımsaklı yoğurt ,üzerine salçalı sosu gezdirin ,ardından köfteleri dizin en son bir tavada sıvı yağ ve tereyağı pulbiber ile kızdırın, akabinde tabaktaki materyallerin üzerine gezdirin.Afiyet olsun.
Balaban Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






