Bala Çorbası

Bala Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
  • 1 adet havuç ( minik küp doğranmış )
  • 1 adet patates ( minik küp doğranmış )
  • 1 adet kapya biberi ( küp doğranmış )
  • 1 adet kabak ( minik küp doğranmış )
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket et bulyon

Terbiyesi için :

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için :

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Bala Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir çorba tenceresini ocağa alalım içerisine sıvı yağ ekleyelim ve daha sonra soğan ekleyip pembeleşinceye kadar karıştıralım.
  2. Havuç, patates, kapya biberi, kabak ve üzerini geçecek kadar kaynamış su tuz ve bulyon ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp orta ateşte zerzevatları yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Terbiyesi için :Bir çırpma kabına; yoğurt, tuz, un, ve yumurta sarısı ekleyip uygunca karıştıralım daha sonra kaynamaya başlayan çorbamızın suyu dan 1-2 kepçe ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş ve çorbamızı karıştırarak terbiyemizi ek edelim ve çorbamız kaynayana kadar karıştıralım.
  4. Kaynadıktan sonra çorbamızı tabaklara hisse ederek üzerine de kızdırmış olduğumuz tereyağı ve kırmızı toz biber çorbaların üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz 👌👌.

Şifa deposu bir çorba %100.

Bala Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Mücveri
Kütahya’nın Meşhur Hamursuz Ekmeği
Çikolatalı Borcam Pastası
Kırmızı Pancar Mezesi
Pişi
Şip Şak Ev Usülü İskender Tarifi
Hdabla | © 2025 |