Bala Çorbası
Bala Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
- 1 adet havuç ( minik küp doğranmış )
- 1 adet patates ( minik küp doğranmış )
- 1 adet kapya biberi ( küp doğranmış )
- 1 adet kabak ( minik küp doğranmış )
- Üzerini geçecek kadar kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket et bulyon
Terbiyesi için :
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için :
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber
Bala Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çorba tenceresini ocağa alalım içerisine sıvı yağ ekleyelim ve daha sonra soğan ekleyip pembeleşinceye kadar karıştıralım.
- Havuç, patates, kapya biberi, kabak ve üzerini geçecek kadar kaynamış su tuz ve bulyon ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp orta ateşte zerzevatları yumuşayana kadar pişirelim.
- Terbiyesi için :Bir çırpma kabına; yoğurt, tuz, un, ve yumurta sarısı ekleyip uygunca karıştıralım daha sonra kaynamaya başlayan çorbamızın suyu dan 1-2 kepçe ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş ve çorbamızı karıştırarak terbiyemizi ek edelim ve çorbamız kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra çorbamızı tabaklara hisse ederek üzerine de kızdırmış olduğumuz tereyağı ve kırmızı toz biber çorbaların üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz 👌👌.
Şifa deposu bir çorba %100.
Bala Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













