Bal Peteği Poğaça Tarifi

Bal Peteği Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 ,5 su bardağı ılık su
- 1 paket maya(10 gram)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
Ortalarına koymak için ;
- Küp küp doğranmış kaşar
Üzeri için;
- Kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı pekmez
Bal Peteği Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir karıştırma kabına ılık suyu, sütü, şekeri ve mayayı da alıp karıştıralım.
- Sonra sıvı yağ ve yumurtaları koyalım (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayıralım).
- Unu ve unun üzerine gelecek halde tuzu koyalım.
- 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
- 44 adet minik bezeler yapalım. İçlerine minik kaşar küplerini yerleştirelim.
- 24 adet susamsız 20 adet susamlı olacak.
- 20 adet susamlı olanları evvel su ile açtığımız pekmezli suya sonra susama bulayalım.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim ve birinci evvel 5 adet sade poğaça hamurumuzu bitişik olacak biçimde sıralayalım.
- 6 adet susamlı poğaçalarımızı birbirlerine bitişik biçimde sıralayalım.
- 7 adet sade olan poğaçalarımızı bitişik olarak sıralayalım.
- Tekrar 8 adet susamlı olan poğaçalarımızdan bitişik olacak halde sıralayalım.
- 7,6,5 biçimde olacak bitirelim.
- Sade olanların üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim.
- 180 derecede 35 dakika pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.
Bal Peteği Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

