Bal Kabaklı Un Helvası

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak süt

Artan (kalan) kabak tatlısı için;

  • 1 kg balkabağı
  • 2-3 su bardağı toz şeker

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sütü ve şekeri alalım.
  2. Karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtalım.
  3. Artan (kalan) bal kabağı tatlılarını çatalla yahut el blenderı ile ezelim.
  4. Tencereye ekleyelim karıştıralım.
  5. Derin bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alarak tereyağını eritelim.
  6. Yağ eridikten sonra unu ek edelim ve unun rengi dönünceye kadar daima karıştırarak kavuralım.
  7. Hazırladığımız bal kabaklı şerbeti unlu karışımın üzerine ekleyelim.
  8. Helva şerbeti çekip kıvam alana kadar daima karıştıralım.
  9. Helvamız istediğimiz kıvama geldiğinde ocağı kapatalım.
  10. Şekil verip servis edelim. Afiyet olsun.

Bal Kabaklı Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karnabahar
Gofret Kurabiye
Simit Açma ( Bayatlamayan Yumuşacık Simit )
Muffin Kabında Elmalı Kurabiye -Tart
Çıtır Simit
Çıtır Tavuk Sandviç
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet