Bal Kabak Tatlısı
Bal Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 2 bardak toz şeker
- 1 bardak su (isteğe göre)
Süslemek için;
- Tahin
- Ceviz
Bal Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabağı soyalım ve dilimlere ayıralım akabinde yapacağımız kadar bal kabağını süzgece alıp yıkayalım ve süzelim.
- Süzülen bal kabağının üzerine şekeri ilave edip bir gece buz dolabında suyu çıkana kadar bekletelim (çelik tencerede olursa daha düzgün olur)
- Sabah orta ateşe aldığımız kabakları pişirmeye başlayalım. Şerbeti kıvam alana kadar ve kabağımız pişene kadar pişirelim.
Bal Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






