Bal Kabağı Tatlısı

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı(4-5 dilim )
  • 3 bardak toz şeker
  • 4-5 adet karanfil
  • 2 adet kabuk tarçın
  • Tahin
  • Ceviz

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabaklarımızı soyup yıkıyoruz ve küp küp orta uzunluk doğruyoruz.
  2. Kabaklarımızın üzerine şekerimizi ekliyoruz isteğe nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz. Karanfil ve tarçınımızı ekliyoruz direk ocağa alıyoruz ve ocağın altını kısıyoruz tencerenin kapağı açık olmalı.
  3. Kabaklarımız yumuşayana kadar düzgünce karıştırmadan pişiriyoruz kabaklarımız yemeye hazır.
  4. Tarçın ve karanfilleri içerisinden alıyoruz servis tabaklarına aldıktan sonra tahin ve üzerine dövülmüş ceviz ekleyerek servis ediyoruz.

Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orijinal Pastane Supanglesi
Elmalı Kurabiye
Çıtır Çıtır Burma Baklava En Kolay Ve Pratik Tarif
Tazecik Yaz Tarhanası (Videolu)
Tırtıl Pizza Kurabiye
Lezzetli Anne Barbunyası
Hdabla | © 2025 |