Bal Kabağı Helvası

Bal Kabağı Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt yahut krema
  • 4-5 dilim kabak tatlısı
  • Tarçın

Bal Kabağı Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını eritip üzerine unu ekleyip kavuruyoruz unun kokusunun çıkması kâfi.
  2. Ardından şeker ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. En son kabak tatlılarını ve sütü ekleyip blendırdan geçiriyoruz pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz.
  4. Damak tadına nazaran tarçın ekleyip tahin ile servis ediyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Bal Kabağı Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurma Kurusu
Sebze Çeşni (Tuzot)
Etli Alinazik Kebabı
İç Pilavlı Dana Kavurma
Vanilyalı Soğuk Kahve
Kahvaltılık Menemen
Hdabla | © 2025 |