Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabağı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 dilim bal kabağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1,2 kaşık zeytinyağı
- 1,2 kaşık sade tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tutam top kekik
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam zerdeçal
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Pul biber
Bal Kabağı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bal kabaklarına biraz su ekleyerek tencerede pişirelim.
- Kuru soğanı doğrayıp kavuralım.
- Havucu rendeleyip, kuru soğanlarla birlikte biraz soteleyelim.
- Pişen bal kabaklarına soğan ve havucu ekleyip. Blenderdan hepsini çekelim.
- Sütümüzü ekleyelim, kaynadığı an kapatalım. Çorbamız pişti.
- İnce ince kıyılmış soğanlarımızı ekleyelim.
- Sarımsağı ezip ekleyelim. Karabiber, zerdeçal ve ezilmiş top kekik ekleyelim.
- Balımızı da en son koyalım. İsteğe bağlı tuz ve pul biber ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabağı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











