Bal Badem Tatlısı Baklava tadında

Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz fındık badem
- 2-2,5 su bardağı un
Üzerine bulamak için;
- 1 çay bardağı irmik
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetin materyallerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra çeyrek limon sıkıp kısık ateşte baklava şerbeti kıvamını alana kadar kaynatıyoruz. Akabinde soğumaya bırakıyoruz. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Hamurun materyalleri oda sıcaklığında beklemiş olmalı. Gereçleri sırasıyla yoğurma kabına koyuyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru uzun modüllere bölüp elimizle çubuk biçiminde açıyoruz.
- İrmiğe bulayıp baklava dilimi formunda bıçakla verev olacak formda kesiyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- 175 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Hafif kavruk bir renk olana kadar pişiyoruz. Hoş pişmezse hamur olur tatlı.
- Tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti döküyoruz.
- Ara sıra tatlıları zıt düz yapıp şerbetini hoş çekmesini sağlıyoruz.
- Baklavaya benzeyen bir tadı var çok hoş oluyor tavsiye ederim. Yiyecek olanlara afiyet bal şifa olsun ♥️
Bal Badem Tatlısı Baklava tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







