Bal Badem Pastası
Bal Badem Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Üzeri için;
- File badem
Bal Badem Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve karıştırıyoruz.
- Un ,kabartma tozu ,vanilya ekleyerek mikser yardımıyla çırpıyoruz ,hamur biraz katı olacaktır.
- Yuvarlak kek kalıbına harcı döktükten sonra üzerine file badem döküyoruz.
- 180° fırında 30 dakika pişiriyoruz.
- Muhallebisi için vanilya ve kremşanti hariç geri kalan materyalleri ekleyip pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan sonra vanilya ve kremşanti ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek fırından çıktıktan sonra ortadan ikiye bölüp üzerine yapmış olduğumuz muhallebiyi döküyoruz.
- Ardından üzerine bal döküp tatlandırıyoruz, balı da muhallebiye dökerek biraz da tatlandırabilirsiniz, tıpkı vakitte üzerine de dökebilirsiniz.
- Kekin üst katını üzerine koyduktan sonra tekrar bal ile tatlandırıp tüketebilirsiniz.
- Pandispanya formunda olacaktır biraz daha kabarık olursa çok daha uygun olur.
Bal Badem Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














