Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Aralarına sürmek için;
- Sıvı yağ
Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz.
- Kuru soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz, sonra salça ve baharatları ekliyoruz, patatesleri de ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaların ortasına sıvı yağ sürerek 3 kata yapıyoruz ve patates harcımızı ekliyoruz ve rulo sarıyoruz.Tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu otu serpin.Böyle 2 tepsi börek çıktı.
- 180 derecede 25 dakika pişirin.
Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


