Baklavalık Yufkadan Börek Tarifi

Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Aralarına sürmek için;

  • Sıvı yağ

Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlıyoruz ve eziyoruz.
  2. Kuru soğanları küp küp doğrayıp kavuruyoruz, sonra salça ve baharatları ekliyoruz, patatesleri de ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Yufkaların ortasına sıvı yağ sürerek 3 kata yapıyoruz ve patates harcımızı ekliyoruz ve rulo sarıyoruz.Tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu otu serpin.Böyle 2 tepsi börek çıktı.
  5. 180 derecede 25 dakika pişirin.

Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Çikolatalı, Cevizli Kurabiye
Muhallebili Balkabaklı Pasta
Cevizli Bal Kabağı Tatlısı
Buz Gibi Karpuzlu Limonata
İslim Kebabı
Hdabla | © 2025 |