Baklavalık Yufkadan Börek

Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 1 su bardağı beyaz peynir
Üstü için;
- Artan sos
- Susam
Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kapta sos için olan gereçleri sütü ,maden suyunu sıvı yağı,yumurta ve sirkeyi karıştırınız .
- Sonra baklavalık yufkadan 1 tane baklavalık yufkayı tezgaha seriniz.
- Üstüne eritilmiş tereyağını sürünüz.
- Sonra ikinciye tıpkı süreci yapınız. 3. yufkanın üstüne sostan her yerine gelecek biçimde sürünüz.
- Dördüncü ve beşinci yufkayada sostan sürüp birebir süreci yapınız. Yani 2 adedine tereyağı karışımını 3 adedinde sostan sürünüz.
- Sonra yufkayı ortasından kesip 2 ye bölünüz hazırlamış olduğunuz ıspanak ve peynir karışımından yufkanın kısa olan kısmına koyup rulo yapınız.
- Geri kalan yarısının da birebir biçimde hazırlamış olduğunuz harçtan koyup onuda rulo yapınız.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt koyup yapmış olduğunuz börekleri üzerine diziniz.
- Hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra kalan sostan fırçayla üstlerine sürüp üstüne susam serpiniz evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
Baklavalık Yufkadan Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








