Baklavalı İrmik Helvası

Baklavalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı irmik
  • 9 adet cevizli baklava
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Şerbet malzemeleri
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Antep fıstığı

Baklavalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle baklavaları, rondodan geçirin.
  2. Ardından teflon tavanın içine, sıvı yağ ve irmik ek ederek birlikte, 10 dakika, orta ateşte irmiği karıştırarak kavurun. Akabinde üzerine rondodan geçirdiğimiz, baklavaları bırakıp, 2 dakika daha denetimli olarak helvamızı, karıştırarak birlikte kavurun.
  3. Son olarak helvamızın üzerine, ılık süt ek ederek orta ateşte, helvanın ,süt çekene kadar, helvayı karıştırıp, akabinde ocağın altını kapatın.
  4. İrmik helvası 20 dakika dinlendikten sonra, dondurma kaşığı yardımıyla servis tabağına bırakın. Afiyet olsun. 🙏🌺.

Baklavalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Siyah Zeytin Kurulumu
Havuç Topları
Fındıklı Hurmalı Muffin
Şehriyeli Pirinç Pilavı
Gülen Pankekler
Tereyağlı Yumurta Kapama
Hdabla | © 2025 |