Baklava Yufkası İle Börek

Baklava Yufkası İle Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet baklava yufkası
  • 3 yemek kaşığı beyaz peynir
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Baklava Yufkası İle Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Peyniri elinizle parçalayın.
  2. Birinci baklava yufkasını tezgaha serin üzerini sıvı yağ ile yağlayın ikinci baklava yufkasını birinci yufkanın üzerine artı halinde olacak halde serin yani ikinci yufkayı serdiğinizde artı işareti halinde bir hal olacak.
  3. Sonra ikinci yufkayı da yağlayıp tam ortaya ufaladığınız beyaz peyniri yayın ve yufkaların bir köşesinden ortaya katlayın katladığınız yeri yağlayın sonra karşı taraftaki köşeyi ortaya getirin onu da yağlayın sonra öbür köşeyi ortaya getirin onu da yağlayın son kalan köşeyi de ortaya getirin onu da yağlayın.
  4. Teflon tavayı ocakta yeterlice kızdırın sonra tavaya peynirli baklava yufkasını atıp iki tarafını da orta ateşte kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Baklava Yufkası İle Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Porsiyonluk Rulo Pasta
Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi
Soğuk Baklava (Dikdörtgen Borcam)
Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması
Şalgamlı Kuskus Salatası
Soğuk Baklava Çıtırr
Hdabla | © 2025 |