Baklava Tadında Tatlı

Baklava Tadında Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 125 gram tereyağı yada margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tepeleme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi yahut fındık içi

Şerbet için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon suyu

Baklava Tadında Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel belirttiğim tanımlarla şerbeti yapacağız.
  2. İlk kaynasın daha sonra limon suyumuzu damlatıp 5-6 dk daha kaynatıp altını kapatalım.Soğuması için bırakalım.
  3. Daha sonra hamuruna geçiyoruz ben cevizli yaptım cevizimi çektim kenarda beklettim.
  4. Kullandığım bardakların fotoğrafını paylaşacağım olağan ölçülerde.
  5. Hamur için olan kısımdaki bütün gereçleri koydum güzelce karıştırdım en son cevizi koydum güzelce yoğurdum hamuru.
  6. 15 bezeye ayırdım göz kararı.
  7. Elimle hal verdim birinci evvel yuvarlak daha sonra biraz daha oval hale getirdim ve üstüne bıçakla çizikler attım.
  8. Tereyağı ile hafif yağladığım kare borcama dizdim.
  9. 175derecede alt üst ayarda evvelce ısıttığım fırında 40 ya da 45 dakika kadar üstü kızarana kadar hafifçe pişirdim.
  10. Daha sonra fırından aldığım borcamı 1-2 dakika kadar beklettim ve üstüne soğuk şerbeti döktüm 1,5 saat kadar dolaba koymadım beklettim sıcağı çıkınca streçleyip dolaba koydum biraz soğuduktan sonra daha lezzetli olacaktır afiyet olsun☺️🫶.

Baklava Tadında Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk (Dışı Çıtır İçi Sulu)
Bal Kabaklı Un Helvası
Yaban Mersinli Salata
Patatesli Sucuklu Kahvaltılık
Enfes Tadıyla Dondurmalı İrmik Helvası
Maden Sulu Pancarlı Smoothie
Hdabla | © 2025 |