Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi

Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yaprak baklava yufkası
- 5 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş fıstık
Muhallebisi için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
- Fıstık
- Bal
Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklava yufkalarına margarin sürülüp tepsiye büzgülü bir halde dizilir ve alt üst 220 derece de yaklaşık 7 dk kadar kızartılır.
- Çıkan baklava yufkaları ufalanır ve bir kase içine bırakılır.
- Diğer taraftan tencereye süt, nişasta, vanilya ve toz şeker alınır muhallebisi koyu kıvam alana kadar pişirilir.
- Pişen muhallebiyi kuplarımıza alt taban olarak döküp üzerine ufalanan baklava yufkalarını serpiştiriryoruz.
- Serptiğimiz yufkların üzerine fıstık modüllerini ekleyip tekrar muhallebi ve üzerine tekrar baklava yufkasını ekleyip en son katına fıstık ekleyip ve üzerine çok az bal ekliyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤩 fotoğraflı yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum 🤩.
Baklava Tadında Fıstıklı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





