Baklava Magnolya
Baklava Magnolya Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı şeker(azaltılabilir)
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 10 adet baklavalık yufka
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- Göz kararı fıstık, fındık kırığı
Baklava Magnolya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkaları tepsiye görseldeki üzere dizelim ve üzerine eritilmiş tereyağı eşit halde sürelim. 180 derecelik fırına güzelce kızarana kadar denetimli pişirelim. (dikkat edin kısa müddette kızaracak)
- Muhallebisi için tencereye sütü dökelim üzerine un, nişasta ve şekeri ekleyip, yoğunlaşana güzelce karıştıralım. En son 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilin ekleyelim.
- Kızaran baklavalık yufkalar soğuduktan sonra uygunca ovuşturalım küçük modüllere ayrılsın ovaladıktan sonra şeker ve fıstığı ekleyelim bir kenara alalım.
- Yufka kırıntılarını ister tepside tabana dökerek ister kaselerde yalnızca muhallebi üzerine dökerek servis edebilirsiniz (kırıntıları servis sırasında dökerseniz yufkalar yumuşamayacaktır)
Baklava Magnolya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






