Baklava (6 Beze İle 60 Kat)

Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt (200ml)
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 250 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker

Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  2. Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur hazırlanır.Hamur dinlendirilir.
  3. Daha sonra 6 bezeye ayrılır her bir beze yufka formunda açılır nişasta serpilir ve zarf biçiminde katlanır her katın ortasına da nişasta serpilir.
  4. Tüm bezeler tıpkı halde açılır.
  5. İlk yapılan zarf formunda ki hamur açılabildiği kadar ince açılır tepsinin kenarlarından taşarsa kesilerek içine koyulur.
  6. İki kata ceviz serpilir.
  7. Kesildikten sonra üzerine eritilmiş tereyağ koyulur sonrasında bir su bardağı sıvı yağ koyulur.
  8. 160 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.
  9. Şerbeti için su ve şeker 15 dk kaynatılır içine 1 yemek kaşığı kadar limon sıkılır bi kaç dakika daha kaynatılır.
  10. Baklava sıcak şerbet soğuk olacak biçimde şerbet dökülür.
  11. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Baklava (6 Beze İle 60 Kat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dünyası
Fit Kabaklı Lorlu Poğaça (Beyaz Unsuz Ve Yağsız)
Limonlu Anne Keki
Lahmacun Harcı
Yaban Mersinli Ve Damla Çikolatalı Muffin
Fındıklı İrmikli Tatlı
Hdabla | © 2025 |