Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri)

Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı bakla
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığından biraz az tarçın
- 2 paket çikolata
- Üzeri için; antep fıstığı
Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklalar (tercihen bir gün öncesinden ) suya koyulur ancak vakitiniz yoksa bir yarım saat suda kalıp sonra şişene kadar haşlanır. (kaynamayacak) kabukları soyulur.
- Kabukları soyulan baklalar 3 yemek kaşığı şeker ile birlikte haşlanır.
- Bir karıştırma kabında süzdürülen baklalar blendırdan çekilir ve püre yapılır. Şeker kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar blendırdan geçilir. Yumurta eklenir kek kıvamında bir hamur elde edilir. Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Hamur homojen olmalı.
- Çıkarılan hamur çatal ile ezilip yoğrulur ve yuvarlanır.
- Çikolatalar benmari tarzı eritilir. Ve yapılan toplar çikolataya bulanır. Üzerine fıstıklar ile süslenir.
Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





