Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri)

Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı bakla
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığından biraz az tarçın
  • 2 paket çikolata
  • Üzeri için; antep fıstığı

Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklalar (tercihen bir gün öncesinden ) suya koyulur ancak vakitiniz yoksa bir yarım saat suda kalıp sonra şişene kadar haşlanır. (kaynamayacak) kabukları soyulur.
  2. Kabukları soyulan baklalar 3 yemek kaşığı şeker ile birlikte haşlanır.
  3. Bir karıştırma kabında süzdürülen baklalar blendırdan çekilir ve püre yapılır. Şeker kabartma tozu ve vanilya eklenir tekrar blendırdan geçilir. Yumurta eklenir kek kıvamında bir hamur elde edilir. Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Hamur homojen olmalı.
  4. Çıkarılan hamur çatal ile ezilip yoğrulur ve yuvarlanır.
  5. Çikolatalar benmari tarzı eritilir. Ve yapılan toplar çikolataya bulanır. Üzerine fıstıklar ile süslenir.

Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Malatya’nın Gıllor Tarifi
Süslü Hurmalar
Sütlaç
Mandalinalı Miss Lokumlar
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Humusun Daha Lezzetli Bir Versiyonu Olamaz
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet