Bakla Yemeği
Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg taze bakla
- 2 orta uzunluk soğan
- 5/6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası (tercihen)
- 2 adet büyük uzunluk domates
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kaşık zeytinyağı yahut rastgele bir sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
- Tuz
- Su
Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kap içine su koyup 2 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu sıkıp karıştıralım.
- Baklalarımızı güzelce yıkayıp istediğimiz ölçüde keselim. Ben ufak dilimlemeyi tercih ediyorum.
- Dilimlediğimiz baklaları unlu ve limon sulu suyun içine aktaralım. Un tabana çökeceğinden ortada karıştıralım.
- Küp küp doğradığımız soğanları tencere de zeytin yağı ile kavuralım. İnce ince dilimlediğimiz sarımsakları soğanlar biraz yumuşadığında ekleyelim.
- Kavurduktan sonra salçayı ekleyerek kavuralım.
- Domatesler den bir adedinin kabuklarını soyarak rondodan geçirelim yahut rendeleyelim ve kavrulan salça üstüne ekleyerek karıştıralım.
- Kapta beklettiğimiz baklaları süzgeçten geçirerek suyunu süzelim lakin tekrar yıkama yapmayalım.
- Baklaların üzerinde un kalması beğenilen bir kıvam bırakacaktır.
- Baklaları tencereye ekleyelim bir cins karıştıralım. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpiştirelim karıştıralım.
- 1 adet domatesi kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve baklaların üzerine dökelim. Tercihen elinizde varsa taze sarımsağın yeşil saplarını küçük mini doğrayarak üzerine ekleyebilirsiniz.
- Tuzunu ekleyelim ve tercihen dilerseniz 1-2 adet kesme şeker ekleyebilirsiniz.
- Ben düdüklü tencere kullandığım için ve domateslerim çok sulu olduğundan yaklaşık 2 su bardağı su ekledim ve yaklaşık 8 dakika pişirdim. Olağan tencere kullanacaksanız baklaların üzerine bir parmak geçecek kadar su kullanabilirsiniz. Kısık ateşte pişirmeniz ekstra lezzet katacaktır.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis öneririm.
Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















