Bakla Yemeği

Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 5/6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (tercihen)
  • 2 adet büyük uzunluk domates
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) kaşık zeytinyağı yahut rastgele bir sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • Su

Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kap içine su koyup 2 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu sıkıp karıştıralım.
  2. Baklalarımızı güzelce yıkayıp istediğimiz ölçüde keselim. Ben ufak dilimlemeyi tercih ediyorum.
  3. Dilimlediğimiz baklaları unlu ve limon sulu suyun içine aktaralım. Un tabana çökeceğinden ortada karıştıralım.
  4. Küp küp doğradığımız soğanları tencere de zeytin yağı ile kavuralım. İnce ince dilimlediğimiz sarımsakları soğanlar biraz yumuşadığında ekleyelim.
  5. Kavurduktan sonra salçayı ekleyerek kavuralım.
  6. Domatesler den bir adedinin kabuklarını soyarak rondodan geçirelim yahut rendeleyelim ve kavrulan salça üstüne ekleyerek karıştıralım.
  7. Kapta beklettiğimiz baklaları süzgeçten geçirerek suyunu süzelim lakin tekrar yıkama yapmayalım.
  8. Baklaların üzerinde un kalması beğenilen bir kıvam bırakacaktır.
  9. Baklaları tencereye ekleyelim bir cins karıştıralım. Üzerine 1 yemek kaşığı un serpiştirelim karıştıralım.
  10. 1 adet domatesi kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve baklaların üzerine dökelim. Tercihen elinizde varsa taze sarımsağın yeşil saplarını küçük mini doğrayarak üzerine ekleyebilirsiniz.
  11. Tuzunu ekleyelim ve tercihen dilerseniz 1-2 adet kesme şeker ekleyebilirsiniz.
  12. Ben düdüklü tencere kullandığım için ve domateslerim çok sulu olduğundan yaklaşık 2 su bardağı su ekledim ve yaklaşık 8 dakika pişirdim. Olağan tencere kullanacaksanız baklaların üzerine bir parmak geçecek kadar su kullanabilirsiniz. Kısık ateşte pişirmeniz ekstra lezzet katacaktır.
  13. Sarımsaklı yoğurt ile servis öneririm.

Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yabani Kekikli Ayran Çorbası
Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Bezelye Salatası
Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi)
Nohut Tava
Bebeklere İlk Balık Tadım Tabağı
Hdabla | © 2025 |