Bakla Yemeği
Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bakla
- 2 adet soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 adet şili biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle baklalarımızı doğruyoruz ben 3 cm kadar küçülttüm siz istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
- Soğanlarımı küp küp doğradım biberlerimizi doğruyoruz sarımsaklarımızı soyuyoruz ben kesmeden diş olarak kullandım.
- Soğan,biberler,sarımsak ve yağı tenceremize ekleyip ocağımıza alıyoruz yeterlice kavuruyoruz ve renkleri değişince salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Üzerine baklalarımızı ekleyip 15 dk kadar kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak 2 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 45 dk kadar baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz ve yemeye hazır sade de çok lezzetli dilerseniz sarımsaklı yoğurt ilede tüketebilirsiniz.
Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












