Bahar Pilavı (Enginarlı)
Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet çanak enginar
- 1,5 yeşil soğan
- 3 adet arpacık soğanı
- 1 çay bardağı bezelye
- 1,5 su bardağından biraz fazla basmati pirinç
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 çimdik şeker
- 1 limon kabuğu rendesi
- İnce kıyım dereotu
- Tuz
Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Enginarlarımızı küp şeker büyüklüğünde doğrayıp kararmasın diye limonlu suya koyalım.
- Ardımdan yeşil soğanı ve arpacık soğanları yemeklik doğrayalım.
- Geniş tabanlı pilav tenceresine biraz zeytinyağı ekleyip soğanları rengi dönünceye kadar harlı ateşte kavuralım.
- Ardından enginarlarımızı ve bezelyeyi ekleyip hepsini bir hoş kavuruyoruz.
- Ardından yarım su bardağı su ekleyip suyunu biraz çekmesini ve pişmelerini bekleyelim.
- Bu süreç bezelye ve enginarın yumuşatmak ve yağdaki soğanları yanmaması içindir.
- Enginarlar hafif canlı kıvama gelince basmatiyi ve limon kabuğu rendesini ekleyip biraz harmanlayalım.
- Ardından 2 su bardağı kaynar suyu ekleyip tuz ve şeker ilave edelim.
- Suyunu çekince bir yarım su bardağı daha kaynar su ekleyip tekrar orta ateşte suyunu çektirelim.
- Pişen pilavımıza limon sıkıp dereotu ile süsleyin afiyet olsun.
Bahar Pilavı (Enginarlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













