Bahar Pilavı
Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kuru soğan (piyazlık doğranır)
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay bardağı basmati pirinç
- 3 çanak enginar (ince dilimlenmiş)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu (enginarlar içinde bekletilir)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 4-5 kol taze soğan (ince kıyılmış)
- 1 /2 bağ nane ve dereotu (ince kıyılmış)
- 2 su bardağı su
Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğradığımız soğanlar sotelenir. Doğranan çanak enginar limon suyu içinde bekletilir.
- Soğanın akabinde enginarlar sotelenir ve limon suyu ek edilir. Şeker ve tuz eklenir. 1 bardak suyla kısık ateşte, enginar yumuşayana kadar pişirilir.
- Yıkanan süzülen basmati pirinç ve 1 su bardağı su ek edilerek kısık ateşte pişirilir.
- Ateşten indirdikten sonra taze soğan, taze nane ve dereotu eklenir ve limon kabuğu rendesi ile üzeri süslenir. Afiyet olsun. 🥰
Not:kabuğu ayıklanmış,1 küçük kase iç bakla ilavesiyle de yapılabilir. Bakla daha çabuk pişeceği için, pirinç eği sonrası eklenir.
Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













