Bahar Pilavı
Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
- 1 çay bardağı havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için;
- Dereotu
Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pirinçi tuzlu ılık suda yarım saat kadar bekletelim.
- Pirincimiz beklerken yağımızı tencereye alıp kızarınca içine ince kıyılmış kuru soğanı ekleyip kavuralım.
- Sonrasında üzerine küp küp doğranmış havucu ek edip biraz yumuşayınca üzerine pirinç ve tereyağını ekleyip bir iki dakika yavaşça kavuralım.
- Pirinçler kavrulduktan sonra bezelye ve mısır ek edip biraz karıştıralım.
- En son olarak suyunu ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Kaynayınca altını kısalım.
- Piştikten sonra tencere ile kapak ortasında kağıt havlu koyup 10-15 dakika boyunca demlenmeye bırakalım.
- En son olarak üzerine ince doğranmış dereotunu ek edip karıştıralım. Bahar pilavımız servise hazır. Afiyet olsun. 😊💐.
Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














