Baguette Çıtır Çıtır

Baguette Çıtır Çıtır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 3 su bardağı su
- 1 yaş maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Baguette Çıtır Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyumuz sıcak olsun ancak kaynar olmasın suyu, mayayı, tuzu, şekeri ve yoğurdu yoğurma kabına alalım karıştıralım.
- Maya eriyince yavaşça unu ek etmeye başlayalım unu dikkatli ekleyelim.
- Hamuru uygunca yoğurun elinize yapışmayana kadar ne çok cıvık nede çok sert olsun yumuşak bir hamur elde edin.
- Yaklaşık 1 saat mayalansın yani hamur iki katı olana kadar bekleyin sonra biçim verin tepside de yarım saat mayalansın.
- Fırına koymadan evvel üzerine su püskürtün ve çok derin olmayacak biçimde kesikler atın.
- 250 derecede evvelden ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Fırının köşesine bir kap sıcak su koyun.
Püf noktaları:
🔹️Fırının köşesine kesinlikle bir tas su koyun.
🔹️Üzerlerini fırına girmeden çabucak evvel kesin, mayalanma etabında değil!.
🔹️Pişirme esnasinda kesikler fırının iç tarafina bakacak halde fırına sürün.
Baguette Çıtır Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






