Baguette Çıtır Çıtır

Baguette Çıtır Çıtır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 3 su bardağı su
  • 1 yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Baguette Çıtır Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyumuz sıcak olsun ancak kaynar olmasın suyu, mayayı, tuzu, şekeri ve yoğurdu yoğurma kabına alalım karıştıralım.
  2. Maya eriyince yavaşça unu ek etmeye başlayalım unu dikkatli ekleyelim.
  3. Hamuru uygunca yoğurun elinize yapışmayana kadar ne çok cıvık nede çok sert olsun yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Yaklaşık 1 saat mayalansın yani hamur iki katı olana kadar bekleyin sonra biçim verin tepside de yarım saat mayalansın.
  5. Fırına koymadan evvel üzerine su püskürtün ve çok derin olmayacak biçimde kesikler atın.
  6. 250 derecede evvelden ısıtılmış fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin. Fırının köşesine bir kap sıcak su koyun.

Püf noktaları:

🔹️Fırının köşesine kesinlikle bir tas su koyun.

🔹️Üzerlerini fırına girmeden çabucak evvel kesin, mayalanma etabında değil!.

🔹️Pişirme esnasinda kesikler fırının iç tarafina bakacak halde fırına sürün.

Baguette Çıtır Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Kek
Sivas Usulü Gülüt
Altı Şerbetli Üstü Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)
Beyaz Lahana Salatası
Elmalı Ponçik
Mayalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet