Baget Ekmek

Baget Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 ml ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 500 gram un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı yoğurt

Baget Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru mayayı ılık suda eritiyoruz.
  2. Hazırladığımız unun içine tuzu ekliyoruz.
  3. Kuru mayayı ekleyip yoğuruyoruz.
  4. Hamur ne kadar cıvık olursa o kadar yumuşacık olur.
  5. 1 saat dinlendiriyoruz mayalanması için.
  6. Elinizi unlayarak bezeler halinde 8 adet küçük hamur elde ediyoruz.
  7. Yağlı kağıdın üzerine ekmek formunu getirerek çırpılmış yoğurt sürüyoruz.
  8. Bıçakla uzun kesik yapıp öncesinden 220 derece ısınmış fırına 25 dk da pişiriyoruz.

Baget Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Kakaolu Kek
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Nefis Pırasa Tarifi
İç Bakla Fava
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Demleme Usulü Salçalı Mantı
Hdabla | © 2025 |