Baget Ekmek

Baget Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 350 ml ılık su
- 1 paket kuru maya
- 500 gram un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı yoğurt
Baget Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru mayayı ılık suda eritiyoruz.
- Hazırladığımız unun içine tuzu ekliyoruz.
- Kuru mayayı ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamur ne kadar cıvık olursa o kadar yumuşacık olur.
- 1 saat dinlendiriyoruz mayalanması için.
- Elinizi unlayarak bezeler halinde 8 adet küçük hamur elde ediyoruz.
- Yağlı kağıdın üzerine ekmek formunu getirerek çırpılmış yoğurt sürüyoruz.
- Bıçakla uzun kesik yapıp öncesinden 220 derece ısınmış fırına 25 dk da pişiriyoruz.
Baget Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

