Bafra Pidesi

Bafra Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
İç materyali için:
- Az sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 çay kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- Yarım küçük çay bardağı su (en son koyuncak)
Bafra Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç materyalini hazırlıyoruz tavaya az sıvı yağ ve doğranmış soğanı koyup kavuralım.
- Kavurmaya yakın kıymayı koyuo kavurun, salça koyup karıştırın.
- En son tuz karabiber ve su koyup ocagı kapat kenarda beklesin.
- Gelelim hamurun yapılışına kaba suyu ,tereyağı ,yoğurdu, tuzu ,mayayı koyup karıştırın, en son yavaş yavaş un ek edip güzelce yoğurun ,hamuru 20-25 dk dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan mandalinadan küçük bezeler yapın ve tek tek uzunlama açın fotoğraftaki üzere iç harçtan koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 200 derece fırında pişirelim 20-25 dk pişirelim ben biraz kızarınca tereyağ sürdüm tekrar fırında pişirmeye devam ettirdim güzel kızarması için pişince üzerine bez kapatalım afiyet olsun🥰.
Bafra Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








