Bademli Mereng Kurabiye
Bademli Mereng Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta beyazı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı hindistan cevizi (130 gram )
- 1 su bardağı fındık
- Badem yahut ceviz ( elinizde hangisi varsa )
- 1 paket vanilya
- Bir kaç damla limon suyu
Süslemek için;
- 50 gram çikolata
Bademli Mereng Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta beyazlarını çırpma kabına alalım mikserle 1 dakika kadar çırpalım, üzerine yavaş yavaş şekeri ilave ederek çırpmaya devam edelim.
- Vanilyayı ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Hindistan cevizi ve fındığı robottan geçirelim çırptığımız yumurtaya ekleyip spatula yardımıyla karıştıralım hamuru sıkma torbasına alalım ( dilerseniz bu süreci buzdolabı poşeti yahut kaşıkla yapabilirsiniz)
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biçim vererek dizelim evvelce ısıtılmış 160 derece fırında denetimli halde 30-35 dakika pişirelim.
- Çikolatayı benmari adabı eritelim, soğuyan kurabiyenin üzerine çikolatayla süsleyip çikolata donunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Bademli Mereng Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















